ЦРВЕНИ КРСТ СРБИЈЕ

ЦРВЕНИ КРТ ТРСТЕНИК

Број 73 -2022

01.09.2022 год.

 

 

Поштовани !

 

Влада Србије је на иницијативу Црвеног крста Србије а посредством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и у 2022. години обезбедила финансијска средства као подршку програму помоћи најугроженијим породицама у виду породичних пакета хране и хигијене у градовима и општинама II, III и IV групе развијености.

Предлог Црвеног крста Србије за 2022. годину, била је подршка за обезбеђивањем 50.500 следовања помоћи и као такав је прихваћен и формализован кроз Споразум о сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања 327/2 од  9. марта 2022. године.

Црвени крст Србије је у складу са Споразумом о сaрадњи за овај програм спровео комплетне поступке јавних набавки за артикле хране, артикле хигијене и картонске кутије.  Као резултат високих цена, као и немогућности набавке одређених артикала који нису понуђени и кроз поновљене процесе јавних набавки,  редукован је број и садржај следовања подршке.

Укупан број следовања помоћи које је за расположива средства могуће набавити умањен  је за једну половину, те је укупна обезбеђена подршка за 25,250 породичних пакета хране, са редукованим садржајем у односу на могућност набавке на тржишту и расположивости средстава, без пакета хигијене. Садржај пакета који је обезбеђен је следећи:

  • Брашно
  5 кг
  • Месне конзерве
3 ком
  • Пиринач
   1 кг
  • Рибље конзерве
3 ком
  • Пасуљ
   2 кг
  • Паштета у конзерви
3 ком
  • Тестенина
   1 кг
  • Со
1 кг

Црвени крст Трстеник је за нашу општину до сада добијао 400. пакета са намирницама, а сада са редукованим бројем опредељено нам је 200. пакета.

400 пакета Црвени крст Трстеник је делио по списковима добијеним од Савета месних заједница,

Али ове године нашли смо се у незавидној ситуацији, када морамо спискове редуковати на половину.На седници Управног одбора Црвеног крста Трстеник донета је препорука да се Црвени крст Трстеник обрати предузетницима са територије наше општине уз молбу за новчану или робну донацију како би се спаковало још 200 пакета са животним намирницама и како би и ове године сва социјално угрожена лица и породице добила помоћ у пакету са животним намирницама. Гледајући оквирне цене намирница које чине пакет који ћемо добити од Црвеног крста Србије , вредност пакета је око 1.650,оо динара што значи да би за набавку 200 пакета било потребно око 330.000,00 динара.

 

Обраћамо Вам се молбом да у складу са својим могућностима донирате Црвеном крсту Трстеник новчани износ који ви определите или ако вам је једноставније неку од намирница које чине састав пакета са храном.

 

Очекујући Ваше разумевање и хуманост најсрдачније се захваљујемо у наше и у име социјално угрожених породица којима ће ваша помоћ свакако пуно значити.

 

Уколико се одлучите за донацију у новцу то можете урадити на наш текући рачун број –  325-9500600008544-26.

 

За донације у намирницама, молимо Вас да нас контактирате телефоном.

 

За све додатне информације стојимо Вам на услузи те нам се можете обратити на телефон 037/714-220.

 

Срдачан поздрав.

 

Секретар

Верољуб Миловановић