Историјски архив Крушевац и ПКС Регионална привредна комора Расинског управног округа позивају Вас да присуствујете Стручном предавању на тему израде, вођења и достављања преписа архивске књиге Историјском архиву, која ће се одржати у четвртак, 24. фебруара 2022. г, у 11:00 часова, у скупштинској сали Народног универзитета, ул. Књегиње Милице 16, Трстеник.

Радионица је намењена привредним субјектима, јавним предузећима, институцијама са територије општина Трстеник.

Законом о архивској грађи и архивској делатности, чланом 9. став 2. тачка 7, дефинисано је да су ствараоци и имаоци архивске грађе дужни доставити надлежном архиву препис архивске књиге, најкасније до 30. априла текуће године, за документарни материјал настао у претходној години. Овим Законом, казнена политика је пооштрена, те за неиспуњавање обавеза из Закона о архивској грађи, правно лице може бити кажњено и новчаном казном у износу од 50.000  до 2.000.000 динара, а одговорно лице у правном лицу новчаном казном до 150.000 динара.

Предавачи на Радионици ће бити архивски саветници на пословима заштите архивске грађе и документарног материјала ван архива .  

Рок за пријаву присуства је уторак, 22. фебруар  2022. године; молимо Вас да ПРИСУСТВО ПОТВРДИТЕ путем имејл адресе:  aleksandra.aleksic@pks.rs . Број места је ограничен.

Контакт особа: Александра Алексић, координатор за индустрију, тел: 037 418 522.

Напомена: Обавезно је поштовање препоручених мера за сузбијање болести COVID 19 – ношење заштитних маски.