Национални одбор Међународне трговинске коморе Србије (ICC Serbia) организује семинар

Уговарање спољнотрговинског посла – како одабрати прави трговински термин и адекватан инструмент плаћања (финансијску клаузулу)

Датум одржавања: 8.02.2019.г. ПКС, Ресавска 15, сала бр. 4. на II спрату, са почетком у 10.00 часова

Поштовани,

Национални одбор Међународне трговинске коморе Србије (ICC Serbia), организује семинар Уговарање спољнотрговинског посла – како одабрати прави трговински термин и адекватан инструмент плаћања (фин.клаузулу).

Циљ одржавања семинара – да се учесницима у спољнотрговинском пословању, пруже драгоцене информације, кроз примере из праксе, о свим најважнијим аспектима купопродајних уговора и њиховом значају за  „Trade Finance“.

Посебан осврт ће бити на прецизном дефинисању финансијске клаузуле и одабиру адекватних трговинских термина (Incoterms) приликом закључивања спољнотрговинских уговора.Приликом уговарања финансијске конструкције посла, веома је важно прецизно уговорити адекватан инструмент плаћања и правилно одабрати трговински термин (Incoterms), јер у супротном, непознавање, недовољна пажња и непрецизност, може имати негативне ефекте на бројне учеснике на међународном тржишту.

Семинар је намењен банкарима, извозницима, увозницима, адвокатима, осигуравајућим кућама, шпедитерима, студентима и свима који се на било који начин баве или намеравају да се баве међународном трговином.

Предавач на семинару je: гђа Милинка Двокић, дугогодишњи члан Комисије за банкарску технику и праксу ICC и доскорашњи руководилац документарних послова у Banca Intesa Београд.

Пријављивање на семинар је on-line, лако и једноставно кликом на Семинар – Уговарање спољнотрговинског посла попуните пријавни формулар.

Котизација за семинар по учеснику је 12.000,00 динара (ПДВ урачунат у цену).

Котизација за чланове ICC Serbia (коју су платили годишњу чланарину) са 20% попуста је 10.000,00 динара (ПДВ урачунат у цену).

У цену је укључен материјал за семинар/приручник, ручак и освежење у паузама.

Број полазника семинара је ограничен ради оперативнијег рада и зато Вам препоручујемо да се што пре пријавите, најкасније до 6.02.2019.г.  Телефон за контакт је 011/3300-971, особа за контакт мр Татјана Максимовић Вујисић.

У очекивању Ваше пријаве срдачно Вас поздрављамо,

Прилог: Позивно писмо и програм семинара